New York’ta çeşitli temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekili adaylığına ilişkin bir soruya "Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur." dedi.

New York’ta, Birleşmiş Milletler’de kadın haklarına ilişkin bir konuşma yaptıktan sonra, kaldığı otele dönen Başbakan Davutoğlu, burada gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

'HERHANGİ BİR PARTİNİN KAPATILMASINA GEÇİT VERMEYİZ'

'CHP kapatılacak' iddialarına ilişkin bir soruya Davutoğlu şunları söyledi; “Böyle bir şeyin tartışılmasından bahsetmek bile abesle iştigaldir. Parti kapatma bahsi görüldüğünde bile olmaz denilecek bir durumdur. Herhangi bir parti hakkında kapatma durumu olursa AK Parti, Meclis’te bunun karşısında kale gibi durur. Demek seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki; bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü bir hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık bir garanti veriyorum, hiçbir şekilde AK Parti, ne CHP ne MHP ne herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez"

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN TEKRAR AK PARTİ'DE SİYASET YAPMASI BİZE GURUR VERİR'

Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekili adaylığına ilişkin bir soruya "Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. Bunu daha önce de zikrettim. Takdir kendilerinin. Davete bile ihtiyacı yoktur. Kendisine hayırlı olsun ve hoş geldin deriz böyle bir şey olursa. Kendisiyle görüşmüştük ama sinyal yoktu. Ama AK Parti’nin kapıları her zaman açıktır” ifadelerini kullandı.

İNSANLIK İÇİN KADINI DESTEKLEYECEĞİZ

Başbakan Davutoğlu, 8 Mart Kadınlar Günü’ne ve kadın haklarına ilişkin soruya ise, “Daha güzel bir gelecek istiyorsak insanlık için biz kadını destekleyecek her şeyi yapmak durumundayız. Kadınlar ve kız çocukları, ekonomik büyüme ve kalkınma için çok önemlidirler. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlendirilmesi, toplumlarımızın refahı ve sürdürülebilir kalkınma için olmazsa olmasıdır.” şeklinde cevap verdi.