HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz olmasak AKP, Tayyip Erdoğan ülkeye kan kusturacak. Bizden daha fazla Türkiye partisi yok" dedi.

HDP'li Demirtaş, Almanya’daki programına ilk olarak başkent Berlin'den başladı. Demirtaş, Berlin’in Kreuzberg semtinde bulunan bir gösteri merkezinde çok sayıda HDP seçmeni ile bir araya geldi. Demirtaş’ın vatandaş ile buluşma toplantısına Almanya’daki Yeşiller Partisi'nin Eş Başkanı Cem Özdemir de eşlik etti.

Salonu dolduran vatandaşlara seslenen Demirtaş, "Demokratik bir yarış olsun, oylarımız düşsün. Halk eğer bizi cezalandırmak istiyorsa buna saygı gösterir daha çok çalışırız. Yaptığımız yanlışları düzeltiriz. Yıllardır hem büyük suç ve günah işlediler, hem de hazırlık yaptılar. Neye hazırlık yaptılar, başkanlık sistemi altında, sultanlığı, diktatörlüğü, Türkiye'ye getirmenin hazırlığını yaptılar. Başkanlık sistemi altında bir diktatörlük kurmak için en yakın çalışma arkadaşlarına bile ihanet etmiş. Birlikte partiyi kurdukları yakın çalışma arkadaşlarının üstüne basa basa saraya çıkmış. Günahlar, suçlar işlemiş. Sırf başkan olmak için. Biz olmasak AKP, Tayyip Erdoğan ülkeye kan kusturacak. Bizden daha fazla Türkiye partisi yok. Çünkü Türkiye iki renkten oluşmuyor. Siyah ve beyazdan oluşmuyor. Tıpkı sizler gibi rengarenk" diye konuştu.

Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin farklı inançta ve mezhepte insanlarla karşılaşıldığını vurgulayan Demirtaş, "Mücadeleyi boğmaya çalışacaklar. Kobani'de denediler, bak şimdi Cizre'de deniyorlar, Yüksekova'da deniyorlar, Nusaybin'de deniyorlar. Sandığa attığınız o zarf zannetmeyin ki bir kağıt parçasından ibaret. O kadar çok şeyi değiştiriyor ki. Sizin verdiğiniz oylar sadece bir vilayet için verilmiş oylar değil" şeklinde konuştu.

CEM ÖZDEMİR: CUMHURBAŞKANI'NIN HOŞUNA GİDENE KADAR SEÇİM YAPTIRMANIN ANLAMI YOK

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a özel açıklamalarda bulunan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise, "Eğer gerçekten özgür bir seçim olursa, bence son seçimde de benzeri bir tablo karşımızda bulacağız. Farklı kesimlerin mecliste bulunduğu bir meclis olacak. HDP büyük olasılıkla tekrar meclise girecek. Bu durumda sayın Erdoğan, istediği 400 milletvekilini büyük olasılıkla çıkaramayacak. Yine aynı sonuçla karşı karşıya kalacağız. Bu mesaj da sanırım vatandaşın vermeye çalıştığı mesaj. Bir araya gelin, oturun, müzakere edin, hükümet çıkarın. Cumhurbaşkanı'nın hoşuna gidene kadar bir seçim yaptırmanın anlamı yok. Kabullenmek gerekiyor, vatandaş madem böyle bir sonuç ortaya koydu, ona saygılı olmak zorundayız. Son 30 sene şunu gösterdi, bu işin silahlı bir çözümü yok. Herkes elini tetikten almalı. Böyle bir ortamda silahların susmamasına anlam vermek mümkün değil. Herkes bu işten kaybediyor, en fazla Türkiye kaybediyor. Bana kalırsa PKK tek taraflı bir ateşkes ilan etmeli. Hükümet ile müzakere tekrar başlamalı. Ortada bir güven sorunu varsa, 3. bir tarafa danışılabilir" ifadelerini kullandı.