Siyasi partiler 1 Kasım Genel Seçimleri için Almanya’da çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Köln yakınında vatandaşlarla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti. 7 Haziran’da sandıktan umut kesen Saray’ın şimdi tabutlar üzerinden iktidar kazanmaya çalıştığını savunan Demirtaş, “Ortada bir vatan savunması yok, saray savunması var” dedi. HDP’yi yakma girişimine deyinen Demirtaş, “Saraydaki iktidarını korumak için değil HPD’yi benzin döküp tüm Türkiye’yi yakabilir” diye konuştu.

1 Kasım Erken Genel Seçimleri için oy kullanımının 8 Ekim’de başlayacağı yurtdışında seçim çalışmaları hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 26 Eylül akşamı Köln yakınlarında, Leverkusen’deki Schmidt Arena’da vatandaşlarla buluştu. HPD’nin halk buluşmasına, seçimlerde HDP’ye destek veren Alman Yeşiller Partisi ve Sol Parti milletvekilleri de katılarak birer konuşma yaptı.

BİAT ETMEYENLER ONUN AÇISINDAN İNSAN BİLE DEĞİL!

7 Haziran seçimlerindeki başarı için teşkilata ve seçmenlere teşekkür eden Selahattin Demirtaş, “O kadar güzel bir seçim yaptınız ki saraydaki doymamış olmalı, bir daha istiyor. Şimdi daha iyisini yapacağız. 1 Kasım’da, erken seçim kararı aldığana onu bin defa pişman edeceğiz” dedi.

Sarayın, HDP’nin başarısını tesadüf olarak gördüğüne dikkat çeken Demirtaş, “Halkın, ezilenlerin, 6 milyonun bir araya gelip HDP’yi destekleyeceğine ihtimal vermiyor. Çünkü ona göre halk dediğimiz şey onun karşısında biat edendir, diz çökendir. Geri kalanlar onun açısından insan bile değil” dedi.

DİKTATÖRLÜK RÜYALARI KABUSA DÖNÜNCE SARAY DARBESİ YAPTILAR!

“6 milyon insan HDP’de buluşup onların diktatörlük rüyalarını kabusa çevirince, bir saray darbesiyle seçim sonuçlarını tanımamayı politika olarak belirlediler” diyen Demirtaş, “7 Haziran akşamından bu yana Türkiye’de artık Anayasa, kanunlar askıya alınmış durumda. Düşünün ki geçici hükümet ülkeyi savaşa soktu. 700’den fazla üst düzey atama yaptılar. Devlet bürokrasisinde bir kez daha AKP hegemonyası kurdular. Bunun adı darbedir. Parlamento çalışmıyor, hükümet işlevsiz durumda, bakanlıkları kimse takmıyor. Saray dışında şu anda karar alma hakkına, yetkisine sahip hiç bir organ yok. Yüksek yargı kurumları, üniversiteler, medya organları, hiç kimse artık saraya rağmen bir karar alamaz durumda. Tek bir kişi şu anda ülkenin geleceği adına karar veriyor. Bunun adına da ileri demokrasi diyorlar. Vatanseverlik, milliyetçilik diyorlar. Biz vatanın haini imişiz, Türkiye’nin düşmanıymışız, 80 milyon ülkeyi tek başına yöneten, tek başına en önemli kararları alan kişi demokratmış. Yani herşeyi ters yüz ettiler. Şu anda ülkeye el koymuş durumdalar” dedi.

SANDIKTAN UMUDU KESTİ TABUTLAR ÜZERİNDEN İKTİDAR KAZANMAYA ÇALIŞIYOR

Sarayın hedefinin HDP’yi baraj altında bırakmak olduğunu vurgulayan Demirtaş, “HDP’nin var olduğu zemini dinamitlemek, tabanı bir birinden ayrıştırmak için müzakereyi bitirdiler. Yeniden savaşı başlattı. Çünkü şunu düşünüyor; HDP barış ortamında büyüdü, savaş olur cenazeler gelirse Türkiye toplumu HDP’yi baraj altında bırakacaktır. Hesabı bu. O nedenle Türk bayrağına sarılı gencecik bedenlerin tabutuna elini koyarak miting konuşmaları yapabiliyor. Şimdi artık tabutlardan medet muyor. Sandıktan umudunu kestiği için tabutlarla yeniden iktidarını kazanmaya çalışıyor. Bunun adı çirkinliktir, insanlıkla alakası olamaz” dedi.

NE OLDU DA PKK İLE OLAN 5 YILLIK MÜZAKERE MASASINI DEVİRDİNİZ?

Bunları söylediği için Türkiye’deki çatışmaları çarpıtmakla suçlandığını dile getiren Demirtaş, “Aylardır silahlar sussun çağrısı yapıyoruz. 5 yıldır PKK ile masada olan siz değil misiniz? Peki ne değişti, ne oldu da masayı devirdiniz? Bunu açıklayabiliyorlar mı, hayır. Silahların gömüleceği noktaya çok yakındık. Neden, ateşkes ilan edilsin çağrımıza olumsuz cevap veriyorsunuz? Bakın PKK yetkilileri biz hazırız diyorlar” dedi.

VATAN İÇİN DEĞİL, SARAY SAVUNMASI İÇİN ŞEHİTLER VERİLİYOR

“Neden görüşmeler yapılmıyor?” diye soran Demirtaş, “Hergün gencecik bedenleri tabutlara koyup Türkiye’nin dört bir yanına gönderirken o acılı anne ve babalara bunu açıklamanız lazım. Evlatları niye ölüyor, bunu anlatmanız lazım. Ortada bir vatan savunması yok, saray savunması var, bu yüzden açıklayamıyorlar” dedi. “Partimiz barış konusunda daha ne yapabilir ki?” diye soran Demirtaş, “Silahlar sussun diye yüzlerce barış mitingi, yürüyüşü, diplomatik görüşmeler, çağrılar yaptık, deklerasyonlar yayınladık. Bizim dışımızda hangi parti barış için çalıştı?” dedi.

“Barış diyen partinin 400 binasını yaktılar, yağmaladılar” diyen Demirtaş, “Öylesine çılgınlaşmış ki. İktidarını koltuğunu kaybetmemek için HDP genel merkezini değil, bütün Türkiye’yi benzin döküp, ateşe verip yakabilir” dedi. Demirtaş, koltuk uğruna Türkiye’yi yakmalarına, toplumun bir kez daha bir birine düşmanlaştırılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek, “1 Kasım’da 7 Haziran’ın çok daha görkemlisini yapacağız. Sen bir kez daha yenileceksin” dedi.

SURİYE’DE ALEVİ SÜNNİ DÜŞMANLIĞI, HDP’DE DOSTLUĞU İNŞA EDİLİYOR

Türkiye’deki seçimlerin Ortadoğu’daki çalkantıları da etkileyeceğini belirten Demirtaş, “Suriye’deki durum bizler için ibretliktir. Alevi Sünni artık bir arada yaşayamıyor. Bitirdiler oraları. HDP ne yapıyor, onların yapmak istediğinin panzehirini ortaya koymaya çalışıyor. Biz inadına Alevi ve Sünni’nin eşit tarihsel birlikteliğini kuruyoruz HPD’de. Onlar Müslüman Hıristiyan birbirini katletsin diye düşmanlık körüklerken, biz partimizde Hıristiyanla, Yezidiyi, Süryani ile Müslüman’ı buluşturuyoruz. İşte bu basit bir seçim yarışından çok ötede tarihsel bir görevdir” dedi.

AMAÇLARI TEK BAŞINA İKDİDAR DEĞİL, TEK KİŞİLİK İKTİDAR KURMAK!

“20 yıl diktatörlük kurmanın hazırlığını yaptılar” diyen Demirtaş, “Tek başına iktidar olmak değil amaçları, tek kişilik iktidar kurmaktır amaçları. Saray bunun için inşa edildi. Yasalar, güvenlik paketleri çıkarıldı. Yetkiler saraya bağlandı. MİT, MGK, yargı, medya, hükümet, parlamento saraya bağlandı. Herşey yolunda giderken küçük bir engel vardı; HDP. 20 yıl boyunca yaptıkları hazırlığı HDP tuzla buz etti” dedi.

1 KASIM SONRASI ARKANIZDA AKP OLMAYACAK, HESAP VERECEKSİNİZ

Yapılanları not aldıklarını belirten Demirtaş, “AKP’nin atanmış memur niletilğindeki bakanları dahil olmak üzere suça bulaşmış valiler, zannetmeyin ki; bunları not almıyoruz. Artık AKP diye bir güç arkanızda olmayacak. Cenazelerimize hakeret edenler, işkence yapanlar, cenazelerimizin sınırlardan içeri girmesine izin vermeyenler, çocukları, bebekleri katledenler, evlatlarının gömülmesine dahi izin vermeyenler, bunları not alıyoruz. 1 Kasım’dan sonra inşallah devran dönecek. Sizler adaletin karşısında hesap vereceksiniz” dedi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarının takipçisi olacaklarını bildiren Demirtaş, “Gerek vatandaşlık, gerek oturum, pasaport, harç, giriş, çıkış, askerlik ve okul mevzularıyla ilgili yaşadığınız her türlü sorunun farkındayız. Gücümüz oranında bu konulara eğiliyoruz, çözmeye çalışacağız. Ama asıl sizler için barış ülkesi yaratmaya, huzur içinde dönebileceğiniz, yaşayabileceğiniz bir ülkeyi hep birlikte var etmeye çalışıyoruz. Bu bizim içni uzak bir hedef, rüya değil. 7 Haziran’dan çıkardığımız sonuçlarla 1 Kasım’a daha güçlü hazırlanacağız. Her yerde oylarımız en az iki katına çıkmalı. 8 Ekim’de sandıklarınız kuruluyor. Tek bir oyun ne kadar önemli olduğunu 7 Haziran’da gördünüz” dedi.

YEŞİLLER, TÜRK VE KÜRTLERİ BİRLEŞTİRDİĞİ İÇİN HDP’Yİ DESTEKLİYOR

Buluşmada konuşma yapan Alman Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Volker Beck ise Yeşiller olarak HDP’yi neden desteklediklerine açıklık getirdi. Beck, “Şimdi Yeşiller Kürlerin yanında Türklerin karşısında mı? Hayır. Biz HDP’yi destekliyoruz çünkü HDP Türkleri, Kürtleri, Ermenileri, Süryanileri birleştiriyor ve Türkiye’nin bölünmesini engellemeye çalışıyor” dedi.

Sol Parti milletvekili Matthias W. Birkwald ise halklar arasında barış sağlamaya çalıştığı için HDP’ye destek verdiklerini savundu.