Nepal’in 26 Nisan’da meydana gelen deprem sonrası 3 metre güneye kaydığı bildirildi. Nepal basınında yer alan haberde deprem sonrasında ülkenin güneye doğru kaydığı belirildi.

Bu arada depremde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 582 olarak açıklandı. Hala bir çok kişinin en kaz altında olduğu depremdeki yaralı sayısı ise 11 bini geçti.

Depremin etkili olduğu bir çok yerdeki enkazın kaldırılmasıyla ölü sayısının da artmasından endişe ediliyor. Resmi olmayan kaynaklara göre ölü sayısının 15 bine çıkabileceği belirtiliyor.

Bu arada depremin yıkımlara neden olduğu Gorka, Lalitpur, Kirtipur, Baktopur, ve Sindepalçuk gibi yerleşim yerlerinde daha hiç müdahale edilemeyen enkazlar olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan gelen dış yardımların koordineli dağıtılmadığı ifade ediliyor. Bazı bölgelerde buna tepki amacıyla depremzedelerin ana yolları ulaşıma kapattığı kaydedildi.

Depremden etkilenen insanların sayısı ise 8 milyon olarak açıklandı. 2 milyon 800 bin kişinin evsiz kaldığı ve 4 milyon kişinin suya ve 1 milyon 400 bin kişinin de gıdaya ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Diğer yandan depremin etkili olduğu yerleşim yerlerinde eğitime 2 hafta ara verildi.