MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "İnşallah bundan sonra masada kalanlarla beraber, kimse de kalmazsa dahi AK Parti tek başına yeni anayasa yaparak milletin huzuruna anayasa değişiklikliğini getirecek" dedi.

Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığı Kadın Kolları Teşkilatı ile yaptığı toplantıda, hem anne, hem de eş olarak hayat mücadelesi veren, hayatın yükünü kaldırmaya çalışan kadınların çevredeki sorunlara duyarsız kalmadığını söyledi.

Türkiye'nin, yeni bir başarı hikayesi yazmanın başında olduğunu ve bunun mücadelesini verdiğini vurgulayan Tüfenkci, "Bir yandan terörle mücadele ederken ve çukurları kapatmaya çalışırken bir yandan da oradaki esnafımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bir yandan terörün pençesinde esir düşen çocukları, annelerimizi, bacılarımızı terörün baskısından kurtararak özgürleştirmenin mücadelesini verirken, bir yandan da milli gelirimizi nasıl arttırırız, bir gencimize nasıl bir iş bulabiliriz onun mücadelesini yapıyoruz" diye konuştu.

Terörün ülkeyi esir almak, halkı korku, panik ve endişeye sevk etmek adına her türlü melaneti yaptığını ve suçsuz bir sürü insanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu anlatan Tüfenkci, terör gibi insanlık suçunu kınayamayanların Meclis'te hükümetten ve devletten sözde hesap sormaya kalktığının altını çizdi.

- Anayasa değişikliği

Tüfenkci, 1 Kasım'dan önce millete vadettiklerini gerçekleştirebilme adına gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirdi.

Geldikleri noktada seçim öncesi vaatlerinin yüzde 80'ini gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Tüfenkci, "Yapısal reformların da yüzde 50'den fazlasını yasa tasarılarıyla beraber Meclis'e sevk etmiş durumdayız. İnşallah 6 ayda vaatlerimizin tamamını hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasanın önemine işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Darbe anayasalarıyla yönetilmeye devam ettiğimiz sürece bir yeri onarırken başka bir yer zarar görecektir. Bu parlamento, ilk defa sivil bir anayasa yapma şansını yakalamış durumda. Bu parlamentonun en önemli görevlerinden birisi de yeni anayasayı oluşturmadır. Bununla ilgili Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruldu ama maalesef her zamanki gibi CHP, uzlaşmaz ve anlaşılmaz tavrı nedeniyle masayı devirdi. İnşallah bundan sonra masada kalanlarla beraber, kimse de kalmazsa dahi AK Parti tek başına yeni anayasa yaparak milletin huzuruna anayasa değişiklikliğini getirecek. Eğer bizimle beraber bu anayasanın değişmesi gerektiğini söyleyenler, samimiyse parlamentoda zorlanmadan bu anayasa değişiklik tasarısı geçer ve milletin önüne gelir. Samimiyetleri her zamanki başka başka olursa, AK Parti bütün imkanlarıyla beraber yeni bir anayasa yapmak için elinden gelen gayreti gösterir."

Tüfenkci, Türkiye'nin, parlamenter sistemle gelebileceği en iyi noktalara geldiğini belirtti.

Bir maddenin Meclis'ten geçmesinin 3 saati bulduğunu anlatan Tüfenkci, "Biz artık hızlanmak istiyoruz. Dünya hızlı bir şekilde değişiyor, dönüşüyor. Biz bu değişime ve dönüşüme ayak uydurmak zorundayız. Eğer ihracatımızı 144 milyar dolarlardan 200, 300, 500 milyar dolarlara çıkaracaksak ciddi anlamda anayasamızı değiştirip, bu elbiseyi genişletmemiz lazım" değerlendirmesini yaptı.