Der Spiegel tarafından ortaya atılan 2006 Dünya Kupası finallerine ev sahipliği yapmak için Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB) yetkililerinin rüşvet verdiği iddiasının yankıları devam ediyor.

Eski DFB Başkanı Theo Zwanziger, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ne (FIFA) yapılan 6,7 milyon euroluk ödeme sırasında ortaya çıkan yanlışlıkları düzeltmediği için kendisini suçlayan şimdiki federasyon yetkililerine sert çıktı. Alman Haber Ajansı'na (dpa) konuşan Zwanziger, görev yaptığı sırada ödemenin yasa dışı olduğuna dair herhangi bir göstergenin olmadığını ve bu durumdan daha sonraki dönemlerde şüphelendiğini söyledi.

Havalenin yapıldığı 2005 ile 2012 yılı arasında, ödemeleri kontrol eden komisyonun değişmediğini belirten Zwanziger, görevde olduğu dönemde şüpheli bir durumun olmadığını iddia etti. Zwanziger, Spiegel TV'ye yaptığı başka bir açıklamada ise Dünya Kupası başvurusunda rüşvetin dışında başka bir seçeneğinin olmadığını da savundu. Dünya Kupası Organizasyon Komitesi'nin o zamanki şefi Beckenbauer'in, Dünya Şampiyonası'nı Almanya'ya getirebilme imkânını yakalayabilmek için kendi deyimiyle 'FIFA'nın çürük sistemine' dahil olmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Daha önce DFB Başkanı Niersbach, 2006 Dünya Kupası'nı Almanya'ya yasal yollarla getirdiklerini, 'kara kasanın' olmadığını ve herhangi bir FIFA üyesinin oylarını da satın almadıklarını açıklamıştı. DFB tarafından FIFA hesabına yatırılan 6,7 Milyon euronun FIFA Başkanı Joseph Blatter ile Beckenbauer arasında yapılan ikili görüşmede, FIFA’dan alınacak 170 Milyon euroyu garantilemek için ödendiğini ileri sürmüştü. Ancak 'kara kasanın' varlığının aşikar olduğunu söyleyen Zwanziger, "Bugünkü DFB başkanı, iddia ettiği gibi 'kara kasadan' bir kaç hafta önce haberdar olmadı, 2005'ten beri biliyordu. Gördüğüm kadarıyla Niersbach yalan söylüyor." şeklinde tepki göstermişti.

FIFA Etik Komitesi tarafından 90 gün görevinden uzaklaştırılan Blatter ise, Schweiz am Sonntag gazetesine "Ben hiçbir zaman Beckenbauer'den para talep etmedim. DFB'den de. Bu doğru değil." şeklinde cevap verdi. Öte yandan, DFB Başkanı Niersbach'ın ifade vermek için Alman Parlamentosu Spor Komitesi tarafından Berlin'e çağırılması bekleniyor.