Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Almanya'nın Karlsruhe şehrinde yaptığı konuşma, Alman basınında 'gayriresmi seçim kampanyası' olarak değerlendirildi.

Deutsche Welle Türkçe servisinin aktardığına göre Der Spiegel, Erdoğan'a yönelik taraflılık suçlamalarına dikkat çekiyor ve cumhurbaşkanının 14 bin kişi önünde yurtdışında seçim kampanyası yaptığını belirtiyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung ise Erdoğan'ın Almanyalı Türklere yönelik, "Siz bizim yurtdışındaki gücümüzsünüz" sözünü başlığına çekmiş.

Bild gazetesinde ise Erdoğan'ın üzerine gül yaprakları dökülürken çekilmiş bir fotoğrafı var. “İçeride salon kaynıyor, dışarıda itiş kakış“ başlıklı haberde salon içindeki hava ve dışarıdaki protesto gösterilerine yer veriliyor.

Die Welt gazetesi ise haberine Erdoğan'a atıfla "Engellenemeyen seçim savaşçısı" başlığını atmış .

Bild gazetesinde koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Birlik partilerinin Meclis dış politika sözcüsü Philipp Missfelder'in konuyla ilgili demeci yer alıyor. Erdoğan'ın Almanya'ya gelmesini eleştirenleri anlamadığını söyleyen Missfelder, kendisinin bundan mutluluk duyduğunu, Erdoğan'ın ziyaretinin Almanya'da yaşayan Türklere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu kaydediyor. Missfelder Bild gazetesine verdiği demeçte, "Buradaki Türkler iki yönlü olarak önemli bir köprü oluşturuyorlar ve iki ülke için de iyi bir elçiler." diyor.