Yunanistan'ın Türkiye sınırındaki Dimetoka kasabasındaki Türk derneğinin camları kırıldı. Cumartesi gecesi Dimetoka Müslümanları Spor, Kültür ve Eğitim Derneği’ne düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yerel 'Birlik' gazetesinin haberine göre gece gerçekleştirilen saldırıyı fark eden polis, dernek başkanı Süleyman Macur’u telefonla arayarak derneğe saldırı olduğunu bildirerek başkanın derneğe gelmesini istedi. Dernek başkanı ve polis bir demir parçası ile camların kırıldığını tespit etti.

Süleyman Macur, "Burada Müslümanlığı yaşatmak istemiyorlar." diyerek yetkililerden yardım istedi. Dernekte Kur'an kursu açtıklarını belirten Macur, daha önce de benzer saldırılar düzenlendiğini ve velilerin çocukları kursa göndermeye korktuklarını dile getirdi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Dimetoka Müslümanları Derneği’mize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dimetoka’da yaşayan kardeşlerimiz arasında korku ve endişe yaratmak amacıyla yapıldığını düşündüğümüz bu çirkin saldırının faillerinin tespit edilerek yargı önüne çıkartılmalarını talep ediyoruz.” açıklamasında bulundu.