Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için geldiği Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator'daki temaslarına başladı. Moğolistan’a dışişleri bakanı olduktan sonra ilk kez gelen Çavuşoğlu, ziyaretten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, ilk olarak olarak Moğol mevkidaşı Lundeg Purevsuren ile görüştü. Daha sonra iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında bakanlar, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda ileriye götürülmesi ve ilişkileri stratejik düzeye çıkarma konusunda aynı fikirde olduklarını dile getirdi. Purevsuren, iki ülkenin ortak tarihi değerlere sahip olduğunu hatırlattı. Ülkesinde bulunan Orhun yazıtları ve Tonyukuk anıtlarının Türk tarihinin kalıntıları olduğunu Moğol Bakan, bakanlıklar arasında diplomasi alanında bilgi ve tecrübe paylaşma konusunda işbirliği mutabakatının imzaladıklarını söyledi.

İki ülke arasında öngörülen 250 milyon dolar ticaret hacmine dikkat çeken Çavuşoğlu, bu konuda işdamalarına büyük iş düştüğünün altını çizdi. Çavuşoğlu, Türkiye'den Moğolistan'a bilişim teknoloji alanında e-vize desteği konusunda destek vermeye hazır olduklarını anlattı. Bakan Çavuşoğlu, “THY'nın Ulan Bator sefer sayısının az olduğunu, bunun artırılması konusunda gerekli işlemlerde bulunduklarını dile getirdi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu daha sonra sırasıyla Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj ve ardından Başbakan Chimed Saikhanbileg ile görüştü.
Orhun yazıtlarını da yerinde ziyaret eden Çavuşoğlu’na burada geleneksel Moğol kıyafeti ve bir de at hediye edildi.