Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) inisiyatifi olarak kurulan Hıristiyan- Alevi Dostluk Grubu (CAF) kurucu üyelerinden ve grubun sözcüsü Madlen Vartian'ın, Müslümanlara ağır hareket etmesi sosyal medyada büyük tepki topladı.

Müslümanlara "ayak takımı" diye hakaret eden Madlen Vartian, Müslüman mültecilere kucak açan Avrupalı demokrat, liberal ve insan hakları savunucularına da "Avrupa'nın satılmış köpekleri" hakaretini yaptı. Aynı zamanda Almanya Ermeni Merkez Konseyi Başkan Yardımcısı da olan Vartian, büyük tepki gören ağır hakaretinde Türk, Arap ve Kürtleri suçladı.

CEMİLE YUSUF: KABUL EDİLEMEZ, KONUYLA İLGİLENECEĞİZ

CDU Hıristiyan Alevi Dostluk Grubu'ndan Vartian'ın ağır hakaretlerine "Kabul edilemez. Ürperdimç" sözleriyle tepki gösteren CDU Federal Milletvekili Cemile Yusuf, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, “Hıristiyan- Alevi Dostluk Grubu'ndan yapılan son paylaşım beni şok etti. Bu sözler bütün halk gruplarına ve dini gruplara yönelik nefret yüklü ve kabul edilemez. Konuyu görüştüm, ilgileneceğiz." açıklamasını yaptı.