Kilis'te dünya evine giren Fethullah Üzümcüoğlu-Esra Polat çiftinin düğünde toplanan paralar ile 4 bin Suriyeli mülteciye yemek vermesi dünya basınında geniş yankı buldu.

WASHİNGTON POST: İNANILMAZ BİR HEDİYE

ABD’nin saygın gazetesi Washington Post ilgili haberinde yeni evlenen çiftin 4 bin Suriyeli mülteciye 'inanılmaz bir hediye' verdiğini belirtti. Fethullah Üzümcüoğlu ve Esra Polat çiftinin dostlarına ziyafet vermek yerine Suriyeli mültecilere yemek vermeyi tercih ettiğine dikkat çekilen haberde, Kimse Yok Mu Derneği'nin Twitter ve Facebook adresinden yardım fotoğraflarını paylaştığı bildirildi.

Washington Post’a konuşan bir Kimse Yok Mu yetkilisi, fikrin bir Kimse Yok Mu gönüllüsü olan Fethullah Üzümcüoğlu’nun babası Ali Üzümcüoğlu’ndan geldiğini, Üzümcüoğlu’nun yemeğe ihtiyacı olan insanlar varken dostlarına ziyafet vermenin gereksiz olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Haberde ayrıca, Kimse Yok Mu’nun Birleşmiş Milletler ile ortak projeler yürüten ve dünyanın 110 ülkesinde faaliyet gösteren bir dernek olduğuna dikkat çekildi.

HUFFİNGTON POST: DESTANSI BİR DÜĞÜN

Huffington Post haberinin başlığında 'destansı bir düğün' ifadesine yer verdi. Damat Fethullah Üzümcüoğlu’nun arkadaşlarının da düğün töreninde benzer bir yardımda bulunmayı düşündüklerinin dile getirildiği haberde, “Bunun fedakar bir trendin başlangıcı olduğunu umut edelim.” ifadesi kullanıldı.

Haberde ayrıca, “Büyük kalpli Türkiyeli çiftin” binlerce Suriyeliye yemek vermek için Kimse Yok Mu Derneği'nden TIR kiraladığı kaydedildi.

DAİLY BEAST: DÜNYANIN EN CÖMERT GELİNİ

İngiliz Daily Beast gazetesi ise haberi 'Dünyanın en cömert gelini' başlığı ile okuyucularına duyurdu. Daily Beast, çiftin, aile ve dostlarına geleneksel bir yemek vermek yerine kanlı savaşın kurbanlarına yardım etmeyi tercih ettiğini yazdı.

Haberde, Kimse Yok Mu Uluslararası Medya İlişkileri Direktörü Hatice Avcı, Türkiye’nin güneydoğusunda ihtiyacı olan insanlarla yemeğini paylaşmanın bir kültür olduğunu söylediğinin altı çizildi.

Fikrin damadın Kimse Yok Mu gönüllüsü babasından geldiğinin vurgulandığı haberde, Kimse Yok Mu’nun hergün binlerce Suriyeliye yemek dağıttığına dikkat çekildi.

THE TELEGRAPH: MUTLULUKLARINI SURİYELİLER İLE PAYLAŞTILAR

The Telegraph gazetesi de çiftin mutluluklarını 4 bin Suriyeli mülteci ile paylaştıklarını kaydetti. Damadın, Ali Üzümcüoğlu’nun başkalarının da düğün yemeklerinde benzer bir yardımda bulunmalarını umduğunu kaydeden gazete, Hizmet Hareketi’ne bağlı Kimse Yok Mu derneğinin yemeklerin dağıtılması vazifesini üstlendiğini belirtti.

Öte yandan, olay Uzakdoğu basınında da geniş yer buldu.

Güney Kore’nin en büyük ikinci gazetesi Joongang İlbo ve Segye İlbo gazeteleri konuyu ele aldı. ‘Düğününde Suriyeli mültecilere yemek dağıtan gelin-damat’ başlığı ile verilen haberde, Türkiye medyasında da çıkan Fethullah Üzümcüoğlu-Esra Polat çiftinin hikayesine yer verildi.

Kore medyasında yer alan haberde, damat Üzümcüoğlu’nun Kimse Yok Mu’da çalışan babası Ali Üzümcüoğlu’dan gelen teklifi kabul ederek, böyle bir karar verdiğine dikkat çekildi.

Haberde Türkiye’de yardım faaliyetlerinin yaygınlığına ve halkın yardımseverliğine de değinildi. Özellikle habere konu olan çiftin yemek dağıtımında aracı rol alan Kimse Yok Mu’dan genişçe bahsedildi. Söz konusu haberde, Türkiye’nin önde gelen saygın yardım kuruluşlarından biri olarak gösterilen Kimse Yok Mu’nun Suriyeli mültecilere yaptığı yardım hakkında bilgi verildi.