Tayvan'ı terk ederek Çin'e ulaşan Dujuan Tayfunu'nun adada yaptığı tahribat açıklandı. Tayfunda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 346 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Ağır maddi hasar meydana gelen adada, tırmanışta olan 6 dağcıdan ise hala haber alınamıyor.

Pazar günü sağnak yağış şeklinde başlayan ve dün şiddetli rüzgarla etkisini artıran Dujuan Tayfunu, adayı terkedip Çin kıyılarını vurdu. Gece boyu etkisini sürdüren tayfunun etkileri ise güneşin doğmasıyla gün yüzüne çıktı. Ülke genelinde 3 kişinin ölümüne 346 kişinin yaralanmasına sebep olan tayfun, aynı zamanda büyük maddi hasar meydana getirdi. Ülke genelinde tren seferleri ve otobüs seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle insanlar tren ve otobüs garlarında mahsur kaldı. Şiddetli rüzgardan dolayı elektrik direkleri devrildi, ağaçlar kökünden söküldü. 800'den fazla araç kullanılamaz hale gelirken 2 milyondan fazla kullanıcının elektriği kesildi. Ülkede 700 binden fazla vatandaşa ise hala elektrik verilemiyor. Bazı bölgelerde ise toprak kayması ve sel meydana geldiği belirtildi.

Dujuan Tayfunu ülke tarımını da etkiledi. Tarım ürünleri büyük zarar görürken adada sebze ve meyve fiyatları bir günde iki katına çıktı. Fiyatların yüksek seyrinin belli bir süre devam edeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan yetkililerden gelen açıklamalara göre tayfun sonrası 6 dağcıdan henüz bir haber alınamadı. Arama kurtarma ekiplerinin ise geniş bir alanda çalışmalarına devam ettiği belirtildi.