Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bu yıl Paris'te yapılacak uluslararası iklim konferansı öncesinde Berlin'deki toplantıya katıldı. 35 ülkeden yetkililerin katıldığı Altıncı Petersberg İklim Diyalogu toplantısı devam ederken tarihi Brandenburg Kapısı önünde ilginç bir eyleme imza atıldı.

Süper kahraman kıyafetli göstericiler, G7 liderlerinin maskelerini takarak 'yüzde yüz temiz enerji' için çağrı yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'i temsil eden gösterici ise ülkenin temiz enerjiye geçmesi için sloganların hedefi oldu. 'Süperman' ve 'Rocky' filmlerin müziği eşliğinde dans eden göstericiler, 2050 yılına kadar yüzde 100 temiz enerjiye geçilmesini istedi.

Eylemi organize eden AVAAZ ve Greenpeace örgütleri, yıl sonunda Paris'te yapılacak iklim zirvesinde katılımcılardan karbon salınımının sınırlandırıldığı bir dünya istediklerini söyledi. Merkel'in maskesini takan Kiara Hoffman ise başbakandan, kömürden uzak temiz bir gelecek talebinde bulundu. Paris'te yıl sonunda düzenlenecek iklim zirvesine kadar bütün G7'ye üye devlet liderlerinin daha temiz bir gelecek için savaşmaları gerektiğine dikkat çekildi.

"Yarınlar için hepimiz birlikte yüzde yüz temiz enerji hedefini yakalamaya çalışmamız gerekiyor" diyen bir Greenpeace yetkilisi, bütün vatandaşlara G7 liderlerine seslerini duyurmaları için çağrıda bulundu.