Sosyal medya kullanıcıları, Twitter'ın internet üzerinden canlı yayını yapmak amacıyla kurduğu Periscope'un San Francisco'daki ofisini dershane öğretmeni Ekol Hoca sayesinde ilk kez gördü.

Periscope çalışanı Türk Mühendis İbrahim Okuyucu, ofisin çatı katını takipçilere gösterdikten sonra Periscope'un genç CEO'su Kayvon Beykpour'u canlı yayına aldı. İzleyenlerin Periscope ofisini ilk defa gördüğü canlı yayın Twitter ve Periscope'da yaklaşık 86 bin takipçisine @ekolhoca hesabı ile yayın yapan dershane öğretmeni sayesinde gerçekleşti.

Periscope CEO'su, çok geniş bir kitleye canlı yayın üzerinden verdiği eğitimler sebebiyle dikkat çeken Ekol Hoca'ya teşekkür etti. Beykpour, Türkiye'de kapatılması gündeme gelen dersanelerde çalışan bir öğretmen olan Ekol Hoca'nın Persicope'u eğitim amaçlı kullanmasının ve internet üzerinden insalara yardımcı olmasının çok güzel olduğunu ifade etti.

Daha önce Türkiye'de Kapadokya'yı da gezdiğini aktaran Kayvon Beykpour, takipçilerin sorularını cevapladı.

PERISCOPE TÜRKİYE'DE KAPATILACAK MI?

Genç CEO'ya sorulan en dikkat çekici sorulardan birisi Periscope'un Türkiye'de kapatılıp kapatılmayacağı oldu. Kayvon Beykpour bu soruya: ''Kapatılmaması yönünde çalışalarımız var'' diye cevap verdi.

Periscope merkezinde çalışan toplam 22 kişi olduğunu açıklayan Beykpour, bunların 11'inin mühendis olduğunu söyledi. Sınırlı sayıda çalışanla pek çok proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Kayvon Beykpour, Pericsope'u daha da geliştirmeleri gerektiğinin farkında olduklarına işaret etti.