Dünyanın farklı kıtalarında bulunan üniversiteler, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen fuarda biraraya geldi.
Astana Eğitim Müdürlüğü ve ApexPro tarafından organize edilen fuarda Amerika, Çin, İngiltere, Polonya, Türkiye, Azerbeycan, Malezya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerden 30’a yakın üniversite Astanalı öğrencilerle buluştu.

Polonya'nın yabancı öğrencilere büyük imkânlar sunduğunu söyleyen Kristina Prussova, eğitimin iki dilde yapıldığı ülkede Polonyaca öğrenen öğrencilere devlet bursu verildiğini ifade etti. 17 ülkeden 240 öğrencinin eğitim aldığı Azerbeycan Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Natik Paşa, Azerbeycan’ın ve Kafkaz Üniversitesi'nin sunduğu imkânları tanıtmak ve daha fazla yabancı öğrenci bulmak için fuara katıldıklarını ifade etti.

Aslında birçok ülkenin sunmadığı avantajları sunan Polonya'da 3 yıllık lisans eğitimiyle üniversiteden iki dil öğrenerek mezun olunabileceğini belirten Vistula Üniversitesi Uluslararası Programlar Müdürü Hakan Çakar, öğrencilerin okurken çalışabileceğini vurguladı.

Fuara katılan Nazarbayev Üniversitesi, sunduğu burslu lisans, master ve doktora programlarıyla öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Üniversitelerinin tanıtımı ve daha iyi öğrenci bulmak adına fuara katıldıklarını belirten Zirve, Mevlana, Anatalya Üniversitesi temsilcileri de fuara katılımın yüksek olduğunu kaydetti.

Bu yıl Astana’da ilk defa düzenledikleri fuar ile öğrencilerin yeteneklerine uygun üniversite seçme imkânı sunduklarını söyleyen ApexPro Müdürü Yerden Şaymerdan, eğitim alanında kendini ispatlamış bu üniversitelerde öğrencilerin daha ekonomik şartlarda ve geniş imkânlarda eğitim alabileceklerini kaydetti. İki gün süren fuarı yaklaşık 3 bin öğrenci ziyaret etti.