Dünyanın en eski posta şişesi Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Amrum adası sahilinde bulundu. Bir turist tarafından bulunan şişenin en az 109 yıl önce İngiliz Deniz Biyolojisi bilim adamları tarafından İngiltere’nin güneyinde bulunan Plymouth kentinden Kuzey Denizi’ne bırakıldığı tahmin ediliyor.

İngiliz bilim adamları denizdeki dalgalanmaları ve akışı tespit etmek amacıyla 1904-1906 yıllarında denize içinde mesaj olan bin şişe bırakmış.

İÇİNDE ŞİŞEYİ KIRIN MESAJI VARDI

İçinde dışarıdan okunacak şekilde ‘şişeyi kırın’ mesajı bulunan şişeyi kıran turist kadın şişeden çıkan ikinci mesajda üzerine Plymouth’daki Deniz Araştırmaları Merkezine bir posta kartı gönderiyor. Ödül olarak da bir şilin vaat ediliyor. Kartın yerine ulaşmasından sonra kadına bir şilin gönderiliyor.

Olayı NDR 1’e doğrulayan MBA sözcüsü Guy Bakers, “Biz teşekkür amacıyla bir şilini Almanya’da şişeyi bulan kişiye gönderdik” dedi. Daha öncede Kiel körfezinde bir balıkçı tarafından 100 yıllık bir posta şişesi bulunmuş ve dört rakamlı bir ücret karşılığında satılmıştı. 100 yıllık posta şişesi şimdi Hamburg Maritim Müzesi’nde sergileniyor.