İspanya-Almanya seferini yapan yolcu uçağının Fransa'da Alpler'e çakılması Avrupa'da şok etkisi yaptı. 150 yolcu ve mürettebatla Barcelona'dan Düsseldorf'a giden uçaktakilerin çoğu Almanya ve İspanya vatandaşlarıydı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçakta Türklerin de bulunduğunu belirtti fakat sayı vermedi. Uçağın varış noktası olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde Türkler yoğun olarak yaşıyor.

Barcelona ve Düsseldorf havaalanlarında özel odalara alınan aileler yetkililer tarafından gelişmelerle ilgili bilgilendiriliyor.

Düsseldorf Havalimanı Basın Sözcüsü Thomas Kötter, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alman hava trafiği için kara bir gün." dedi. Kötter, kriz masasının ilgili tüm taraflarla irtibata geçerek yoğun şekilde çalıştığını söyledi. Kötter, manevi rehberlerin de yakınlarının akıbetinden bilgi almaya gelenlere destek verdiğini dile getirdi.

Uçağın ait oldığı Lufthansa şirketinin Kuzey Ren Vestfalya Sözcüsü Florian Grenzendorfer ise uçaktaki yolcu ve mürettebat sayısını 151 olarak verdi.

Olayın terör saldırısı olabileceğine dair bir veri bulunmasa da Fransız yetkililer her ihtimali değerlendirdiklerini açıkladı. Alpler'e çakılarak paramparça olan uçağın enkazı ve cesetlerin toplanmasının günler alabileceği belirtiliyor.

Bu arada uçağın düşmeden önce acil durum çağrısı yapmadığı fakat hava kontrolörlerinin acil durumu tespit ettikleri belirtildi.

ÖĞRENCİ GRUBU DA UÇAKTAYDI

Kuzey Ren Vestfalya'daki Haltern kasabasından 16 öğrenci ve bir öğretmenin de İspanya'daki öğrenci değişim programından bu uçakla dönmekte olduğu belirtildi. Joseph-Königs Lisesi yolcu yakınlarına psikolojik destek veriyor.