Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şubesi tarafın çocuklar ve ailelerine yönelik İstiklal Marşı okuma ve Çanakkale konulu etkinlik düzenlendi. Programda çocuklar ile ebeveynleri İstiklal Marşı okumada dereceye girmek için ter döktü.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından il binasında bir tören düzenlendi. Törene ilköğretim öğrencileri ile aileleri katıldı. Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı hakkında bilgilerin verildiği törende, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’dan alıntılar yapıldı. Programa katılan üyeler ve çocuklarına temsili İstiklal Madalyası takılırken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Yetişkinler kategorisinde ise velilere Kur’an-ı Kerim ve bayrak hediye edilerek, ‘vatan da din de size emanet’ mesajı verildi.

Törende konuşan Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkan Vekili Mustafa Altunal, Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü kutlamalarını geleneksel hale getireceklerini söyledi. Ülkelerin en büyük yatırımlarından birisinin nesillerine yaptığı yatırımlar olduğunun altını çizen Altunal, “Çok büyük köprüler, gökdelenler, fabrikalar yapabilirsiniz ama bunları ayakta tutacak nesilleri yetiştiremediğiniz takdirde bunlardan gerekli verimi elde edemezsiniz. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak eğitimin problemleriyle ilgilendiğimiz kadar nesillerimizin sağlıklı yetişmesi adına da çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Herkese şimdiden başarılar diliyoruz.” dedi.

Programın sonunda ise dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.