Edremit Belediyesi'nin kardeş kenti olan Romanya'nın Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin, beraberinde Arges-Bascov Belediye Başkanı Ghorge Stancu ile birlikte Belediye Başkanı Kamil Saka'nın konuğu olarak ilçeye geldi.

Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin, önceki yıllarda Güre Belediyesi ile başlattıkları kardeşlik ilişkilerini Edremit Belediyesi ile devam ettirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Florin, "Karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin sürdürülmesine Başkan Kamil Saka önemli katkılar sağlamıştır. Önceden beri gelen ilişkilerimizi aynı kardeşlik ve dostluk ilişkileri içerisinde geliştirerek devam ettireceğiz." dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da Romanyalı konukları Edremit'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek "Kardeş şehir ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' anlayışı ile karşılıklı diyalog içerisinde kardeşlik ilişkilerimizi ve buna bağlı iş birliğimizi de geliştireceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Misafirlere, ziyaret anısına ilçeyi tanıtıcı dokümanlar, zeytin, zeytinyağı verildi. Konuk Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin ve Bascov Belediye Başkanı Ghorge Stancu, belediyedeki görüşmenin ardından Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Erguvan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti, farklı ülke ve kültürlerden insanların kardeşlik ilişkileri kurmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin ve Mehmet Ertaş da hazır bulundu.