Latin Amerika'nın en köklü üniversitesi, müfredatına Türkçe ve ebru derslerini de alıyor. 6 ülkede faaliyet gösteren Katolik Üniversitesi, Ekvador kampüsünde, Türk Kültür Merkezi işbirliği ile bu iki dersi de verecek.

Üniversite yönetimiyle bir görüşme gerçekleştiren Türk Kültür Merkezi Müdürü Osman Sönmez, medeniyetler arası diyaloğun geliştirilmesi adına ve insanlık ortak paydası altında yapılacak aktivitelerin toplumlar arası mesafeyi azaltacağını söyledi. Özsoy, iki ülke halkının bu yakınlaşma sayesinde dünyada kalıcı bir barışın ve sevgi ortamının yerleşmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Fethullah Gülen'in 'Sevgi ve Hoşgörü' (İnsanlığın Özündeki Sevgi) kitabını hediye eden Özsoy, Hizmet hareketinin temel dinamiklerinden olan gönüllülük anlayışından bahsetti.

Katolik Üniversitesi Kültür Merkezi Müdürü Gaby Costa ise Türk Kültür Merkezi'ni bir dostluk yemeği vesilesiyle tanıdığını belirtti ve o yemeğe katılan misafirlerin yüzlerindeki memnuniyetin kendisini çok etkilediğini söyledi. Bu ilk görüşmenin, ileride yapılacak ortak faaliyetlerin ilk basamağı olması temennisinde bulundu.

Görüşme neticesinde Katolik Üniversitesi Diller Bölümü'nde Türkçe ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ebru derslerinin okutulması konusunda fikir birliğine varıldı.

Türk Kültür Merkezi'nin iki yıldır faaliyet göstermeye başladığı Ekvador'da Devlet Merkez Üniversitesi'nden sonra ikinci bir üniversitede daha Türkçe derslerini müfredata almış oldu.