Fransa’nın başkenti Paris'te Elysee Sarayı’nın önünde nöbet tutan bir polise araba çarptı.

Gece saatlerinde meydana gelen olayda, içerisinde 4 kişi bulunan bir aracın Elysee önünde ters yöne girdiği daha sonra ise panikleyerek polise çarptığı iddia edildi. Aracın çalıntı olmadığı, arabada bulunanların ise olaydan sonra yaya olarak kaçmaya çalıştıkları kaydedildi. Motorlu polis ekipleri tarafından hemen yakalanan sürücüyle ön koltukta oturan yolcunun gözaltına alındığı diğer iki kişinin ise kaçmayı başardıkları belirtildi.

Yapılan ilk incelemede 19 yaşındaki sürücünün sarhoş olmadığı ve 'radikal bir görünüşünün' de bulunmadığı kaydedildi. Paris Savcılığı ise kazanın geçtiğimiz hafta Paris’i kana bulayan saldırılarla bir ilgilisinin olmadığını açıkladı. Soruşturma kaynakları olayın basit bir trafik kazası olduğu üzerinde duruyor.

Polis Sendikası Alliance yetkilisi Stephanie Weber-Boyer ise Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada sürücünün aracı bilerek polisin üzerine sürdüğünü iddia etti. Boyer, "Polisle göz göze gelen sürücü frene basmadı. Aracı bilerek polisin üzerine sürdü." ifadelerini kullandı. Olayın 3 görgü tanığının da Web Boyer’i doğrulayan ifade verdikleri aktarıldı.

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın da kaza sonrası Elysee’den çıkarak olay yerinde ambulansa alınan yaralı polisi ziyaret ettiği belirtildi. Yaralanan polis memurunun hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Fransa'da geçtiğimiz hafta düzenlenen kanlı saldırılarda 3'ü polis olmak üzere 17 kişi öldürülmüştü.