Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin eşi Odeta Nişani ile birlikte Tiran’da bulunan Arıcıklar Kreş ve Anaokulu’nun açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin bildirdiğine göre, açılışta konuşan Emine Erdoğan, geleceğin büyüklerinin yetiştiği bu çatılar altında çocukları hayata hazırlamak gibi önemli bir sorumluluk içerisinde olunduğunu söyledi. Okul öncesi eğitiminin önemine işaret eden Emine Erdoğan, "Bunu fark etmiş ülkeler geleceklerine çok büyük bir yatırım yapıyorlar. Çocuklara bu yaşta yardımlaşma, paylaşma, sevgi, saygı gibi temel insani değerleri öğreterek, onları hem hayata hazırlıyor hem özgüvenleri kaliteli bir toplum inşa ediyorsunuz. Bu onurlu görevi burada en iyi şekilde yerine getireceğinize gönülden inanıyorum." dedi.


“TİKA TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİDİR”

Emine Erdoğan, TİKA'nın Türkiye'nin göz bebeği olduğunu belirterek, "TİKA dünyanın dört bir köşesinde olduğu gibi Arnavutluk'ta da eğitime katkı sunmaktan büyük gurur duyuyor. Bu kreş ve TİKA'nın diğer faaliyetleri, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluğun meşalesidir." dedi.

Konuşmasında Arnavutluk'a dördüncü gelişi olduğunu hatırlatan Emine Erdoğan, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Emine Erdoğan, daha sonra Arnavutluk Cumhurbaşkanı’nın eşi Odeta Nişani ve Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın eşi Füsun Bayraktar ile kurdeleyi birlikte keserek kreşin açılışını gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan daha sonra beraberindekilerle kreşi gezdi, ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi.