Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Birliği (WAN-IFRA) Genel Sekreteri Larry Kilman, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın derhal serbest bırakılması çağrısını yaptı.

Dünyanın en büyük basın örgütü WAN-IFRA Genel Sekreteri Kilman, "Her şeyden önce en sonunda mahkemenin Karaca'nın serbest bırakılması yönünde bir karar vermesi çok sevindirici. Bu kararın derhal yerine getirilmesi gerekir. Umarım şu anda yaşananlar geçici aksaklıklardır. Bizim umudumuz serbest bırakılacağı yönünde." dedi.

Mahkeme kararlarına saygı duyulması gerektiğini belirten Kilman, "Türkiye hukukun üstünlüğü ilkesinin geçerli olduğu bir ülke." ifadelerini kullandı.

120 ülkede 18 bin yayın, 15 bin internet sitesi ve 3 bin şirketin üye olduğu WAN-IFRA'nın Genel Sekreteri Kilman, "Türkiye'de çok sayıda tutuklu gazeteci bulunuyor ve uzunca bir süredir gazetecilerin salıverilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Artık Karaca'yla birlikte bütün gazetecilerin serbest bırakılma vakti geldi. Demokrasilerde gazeteciler tutuklanamaz. Demokrasilerde gazetecilik bir suç değildir." açıklamasını yaptı.

BM'nin tanıdığı tek gazetecilik örgütü olan ve WAN-IFRA'nın genel merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te bulunuyor.