Almanya’da okul, meslek ve iş hayatında göçmen kökenlilere ayrımcılıkların önü alınamıyor. Federal Ayrımcılıkla Mücadele Merkezi (ADS), bu sorunu bir anket araştırmasıyla mercek altına alacak. 1 Eylül’de başlayıp üç ay sürecek ve 14 yaşından büyük herkesin tanık olduğu ayrımcılıkları aktarabileceği araştırmanın sonuçları ve yapılması gerekenler Federal Meclis’e sunulacak. Okul hayatından, meslek ve iş hayatına, ev kiralama veya satın almaya kadar Almanya’da başta göçmenler olmak üzere çeşitli kesimlerin ayrımcılığa uğraması, ülkenin en önemli sorunları arasında sayılıyor.

Konuyla ilgili çalışmayı ADS, Berlin Ampirik Uyum ve Göç Araştırmalar Enstitüsü (BIM) birlikte yürütecek. Almanya’da Ayrımcılık (Diskriminierung in Deutschland) adını taşıyan anket araştırmasının, sonuçları ise merakla bekleniyor. Araştırmanın sonuçları ve yapılması gerekenlerlerle ilgili tavsiyeler ADS tarafından Federal Meclis’e sunulacak” dedi.
Kamuoyu araştırmasına mümkün olan en büyük katılımı hedeflediklerini bildiren Alman yetkililer, başta medya olmak üzere herkesimden destek bekliyor.