Endonezya'nın Sumatra adasında bulunan Sinabung Yanardağı son zamanlarda havaya gaz, kül ve taş püskürtmeye başladı. Volkan ve Jeoloji Tehlike Önleme Merkezi (PVMBG) bölgedeki alarm seviyesini en yüksek düzeye çıkardıklarını açıkladı. Sismik ve volkanik aktifliğin arttığı Sinabung Yanardağı'nın püskürttüğü küller 700 metre yüksekliğe kadar çıkıyor.

Yanardağın çevresinde ilan edilen 5 kilometrekarelik tehlikeli alan, son hareketlilikten sonra 7 kilometrekareye çıkarıldı. Emniyet görevlileri ellerine aldıkları megafonlar ile halka, bir an önce bölgeyi terk etmesi çağrısında bulunuyor. Çevrede bulunan yerleşim yerlerinden 3 bine yakın kişi Endonezya askeri tarafından şimdiden güvenli yerlere tahliye edildi.

Yanardağdaki sismik hareketler hakkında açıklamada bulunan PVMBG çalışanı Arif Cahyo, bölgedeki alarm seviyesinin en yüksek düzeye çıkarıldığını aktardı.

Sinabung yanardağı, deniz seviyesinden 2460 metre yükseklikte bulunuyor. 2010 yılında faaliyete geçen Sinabung yanardağıınn, sismik ve volkanik aktifliğin artmasından dolayı patlamasından endişe ediliyor. Yanardağda geçen yıl meydana gelen patlamalarda 17 kişi hayatını kaybetmişti.