Endonezya’nın dünyaca ünlü tatil adası Bali’de yer alan Raung Dağı’ndaki volkanın duman ve kül püskürtmesiyle Avustralyalı havayolu şirketi Virgin Australia, Bali uçuşlarını durdurdu. Diğer Avustralyalı havayolu Jetstar ise Cumartesi günü için planlanmış olan 8 uçuşu iptal etti.

Virgin Australia'dan yapılan yazılı açıklamada, “Elimizdeki raporlara göre, Raund Dağı’ndaki volkanda meydana gelen patlama ve sonrasında oluşan küllerin, rüzgarın etkisiyle uygun olmayan bir yönde hareket ettiği belirlenmiştir. Tahminlere göre bu durum Pazar günü için de devam edecek. Bu nedenle Virgin Australia olarak Denpasar Havaalanı'na ve oradan Avustralya’ya olan bütün uçuşlarımızı bugün ve yarın için iptal ettik” denildi.

Her iki şirket yetkilileri, ikinci bir duyuruya kadar bilet almış olan yolcuların havaalanlarına gitmemelerini istedi. Bali Adası, Avustralyalı turistlerin tatillerini geçirmek için yoğun olarak ziyaret ettikleri cazip turistik alternatifler arasında yer alıyor. Ayrıca, Avustralyalı turistler ada ekonomisinin önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor.