Endonezya’nın en çok izlenen haber kanalı Metro TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Putra Nababan, Türkiye'de yaşanan antidemokratik uygulamalara tepki gösterdi. Nababan, Hidayet Karaca'nın hapsedilmesini ise "inanılır gibi değil" diye niteledi.

Türkiye’yi yakından takip ettiğini belirten Putra Nababan, basına uygulanan baskı ve antidemokratik uygulamalar karşısında üzüldüğünü belirterek Türk gazeteci dostlarına azimlerini kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Medya duayeni Nababan, "Demokrasi ve özgür basın mücadelenizde azminizi kaybetmeyin" mesajı verdi.

Medya mensuplarının taraf tutamayacağını, şiddet içeren radikal tepkiler veremeyeceğini vurgulayan Nababan, "Türk gazeteciler habercilik haklarını savunmalı ve objektif gazetecilik duruşunu sergileyebilmeliler." dedi.

Endonezya'nın en popüler medya ödülleri arasında yer alan Panasonic medya ödüllerine birçok kez layık görülen Nababan, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasıyla ilgili şaşkınlığını da dile getirdi. Putra Nababan, "Medya grup başkanının gözaltına alınması inanılır gibi değil, anlaşılması çok zor bir durum." dedi. Endonezyalı gazeteci, dünyanın neresinde olursa olsun bir medya mensubunun, mesleğinin gereğini yerine getirmesinden dolayı gözaltına alınamayacağını söyledi.

Endonezya'nın en çok izlenen haber kanalı Metro Tv'nin Genel Yayın Yönetmeni Nababan, ülkenin önde gelen habercileri arasında yer alıyor. Yüksek öğrenimini ABD'de gazetecilik üzerine tamamlayıp ülkesine döndüğünde kendisine sunulan yöneticilik teklifini kabul etmeyen Nababan, uzun yıllar muhabir olarak çalıştı. Objektif haberciliğiyle bilinen Nababa, 4 yıl üst üste prestijli 'Panasonic Medya Ödülü'nü almayı başardı.