Endonezya'nın önde gelen karikatüristlerinden Priyo Puji Raharjo, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasını, çizdiği eserle eleştirdi. Raharjo, Türk hükümetinin medyaya olan baskısını konu alan karikatürlerle, kalplerinin İpek Grubu çalışanları ile beraber olduğunu göstermek istediğini kaydetti.

Koza İpek Grubu'na Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ile kayyum atanmasına tepkiler dinmiyor. 2002 yılında Doğan Vakfı tarafından ödül almaya hak kazanan Endonezya'nın tanınan karikatüristlerinden Raharjo, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasını çizdiği karikatürlerle sert bir şekilde eleştirdi. Ünlü karikatürist, medyanın Türk hükümetinden baskı gördüğünü ve risk altında olduğunu vurguladı. Gazetecilerin doğru haberleri aktarmak için tamamen koruma altında olduğunu hatırlatan Raharjo, medyanın sesinin asla susturulmaması gerektiğini belirtti.

Birçok uluslararası başarıya sahip olan Raharjo, Endonezya Karikatürcüler Derneği (PAKARTI) adına Türk hükümetinin eleştiren eserler yaparak İpek Medya Grubu'ndaki gazetecilere moral desteği vermeyi amaçladıklarını söyledi.