Tatil amacı ile 24 Şubat'ta İstanbul'a gelen Endonezyalı 16 vatandaşla 28 Şubat'tan sonra irtibat kesildi. Endonezya, Türkiye'deki yetkililer ile birlikte kaybolan vatandaşlarını arıyor.

Endonezya'dan tatil amacı ile 28 Şubat günü İstanbul'a hareket eden aralarında 3 çocuklu bir aile ile bir gencin bulunduğu toplam 16 kişiye ulaşılamıyor. Endonezya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Armanatha Nasir kaybolan vatandaşlar ile ilgili ''Haber alınamayan aileler küçük çocuklarını da yanlarına almışlar. Bu akıllara buradaki hayatlarını bırakarak belli olmayan bir yola girmeyi tercih etmiş olabileceklerini getiriyor.'' açıklamasında bulunmuştu.

Bugün ise yaptığı açıklamada Nasir, Endonezyalı vatandaşlar ile ilgili daha geniş bilgilere yer verdi. Gurubun 24 Şubat'ta İstanbul'a ulaştığını ve aynı gün 16 kişilik grubun liderinin Türkiye'yi gezmek için ayrılmak için izin istediğini belirten Nasir sözlerine şöyle devam etti: "Endonezya’dan gelen vatandaşlar, 26 Şubat’ta Pamukkale’ye ulaştığında tur lideri ayrılan gurubun liderini aradı. Ancak gurubun lideri kendilerine katılmayacaklarını, Cakarta’ya gitmek için İstanbul'a geldiklerinde tura dahil olacaklarını söyledi. Tur lideri İstanbul’a gelip aradığında ise 'Siz lütfen gidin, bizler iyiyiz. Bizler Endonezya’ya gitmek için sizlere katılmayacağız.' cevabını aldı. Tur lideri tekrar kendilerine ulaşmaya çalıştığında ise telefonları kapalıydı."

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Nasir, Endonezyalı vatandaşlara ulaşılamaması üzerine tur liderinin hemen İstanbul'daki Endonezya Konsolosluğu ile irtibata geçtiğini ifade etti. Nasir, Konsolosluk yetkililerinin Türk polisi ile irtibata geçtiğini ve bunun üzerine İstanbul polisinin 16 kişilik ekibin nerede olduğuna dair çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Haber alınamayan vatandaşların Endonezya'daki ailelerinin, üzüntü içerisinde oldukları ve en kısa zamanda yakınlarının bulunmasını istedikleri bildirildi.