Endonezya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen moda haftasına, tesettür giysileri damgasını vurdu. Başkent Cakarta'daki fuarda düzenlenen çok sayıda defile arasında en çok dikkat çeken ise tesettürlü bayanlara hitap eden ürünler oldu.

Cakarta’daki JCC fuar merkezinde düzenlenen moda haftasına; İtalya, Japonya, Kenya, Hindistan gibi çeşitli ülkelerden modacılar katıldı. Tahminlerin üzerinde ilgi gören fuarı 120 bin ziyaretçi gezdi.

Fuarın organizatörü Dina Midiani, "Endonezya dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi. Bu ihtiyaçtan dolayı tesettür modası büyük mesafe katetti." dedi.

Müslüman ülkelerin daha çok Türkiye’deki tesettür modasını takip ettiğini söyleyen Midiani, son yıllarda ortaya çıkan değişik tesettür ürünleri ile artık Endonezya'nın da ilgi çektiğini dile getirdi. Midiani ayrıca, tasarımlara bakmak için birçok Türk firmasının Endonezya'ya geldiğini söyledi.

Ünlü modacı Ali Karizma ise organizasyonun, Endonezya'nın dünyada modaya yön veren ülkelerden birisi haline geldiğini gösterdiğini aktardı.

İTALYAN MODACI ENDONEZYA’DA MODA AKADEMİSİ KURACAK

Gördüğü tasarımlar karşısında çok etkilendiğini belirten İtalyan modacı Bianca Cimiotta Lami, Endonezya’da bir moda akademisi kuracağını duyurdu. Lami, Endonezyalı tasarımcıların çok yetenekli olduğunu belirterek, "Buradaki gençlere yardımcı olmak ve tecrübelerimi onlara aktarmak için bir moda akademisi kurmaya karar verdim." ifadesini kullandı.