Endonezya’nın önde gelen ekonomistlerinden ve Ulusal Zekat Kurumu BAZNAS’ın yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Muhlis Yusuf, Kimse Yok Mu'nun dünyadaki çalışmalarını yakından izlediğini belirterek derneğe övgüler yağdırdı. Prof. Dr. Yusuf, kim ve nereli olduğuna bakmadan dünyanın birçok yerinde faaliyet gösterdiğini belirttiği Kimse Yok Mu için "İnsanlığın nasıl olması gerektiğini gösteren bir dernek" ifadesini kullandı. Ekonomi uzmanı Yusuf ayrıca, Kimse Yok Mu'nun çalışmalarıyla dünyadaki yardım kuruluşlarına örnek olduğunu belirtti.

2007-2012 yılları arasında Antara Haber Ajansı'nın CEO'su olarak görev yapan Prof. Dr. Muhlis Yusuf, Kimse Yok Mu'nun çalışmalarını daha iyi anlamak amacıyla İstanbul'daki dernek merkezine ziyarette bulundu. Yusuf, burada Kimse Yok Mu derneği yetkililerinden yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası Cihan Haber Ajansı'na () konuşan Prof. Dr. Yusuf, Peygamberimiz Muhammed (sav)'in "İnsanların en hayırlısı diğerlerine yardımı dokunandır" sözünü hatırlatarak, Kimse Yok Mu'nun ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini belirtti. Endonezya'daki depremde derneğin ülkesine gelerek çalışmalarda bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Yusuf şöyle devam etti: "Endonezya’da 2008 senesinde deprem olmuştu. O zamanlar, Kimse Yok Mu ülkemize gelip yardımlarda bulundu. Biz buna sahip çıkma diyoruz."

'KİMSE YOK MU, İNSANLIĞIN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR'

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Yusuf, Kimse Yok Mu Derneği'nin kim ve nereli olduğuna bakmadan dünyada yardımlarını sürdürdüğünü kaydetti. Derneğin insanlık adına sadece Endonezya'ya değil aynı zamanda Afrika ve Asya'daki ülkelere de yardım elini uzattığını vurgulayan ekonomi uzmanı Prof. Dr. Yusuf, "Kimse Yok Mu, insanlığın nasıl olması gerektiğini gösteren bir dernek." ifadesini kullandı.

Aynı zamanda Endonezya'nın BINUS ve IPB gibi saygın üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak görev yapan Yusuf, Kimse Yok Mu'nun İslam ülkelerinde ve Endonezya'daki yardım kuruluşlarına model olabileceğini söyledi.

"Kimse Yok Mu, sadece gıda ve elbise dağıtan klasik bir yardım kuruluşu değil. Dernek aynı zamanda, mahrumiyet içerisindeki insanlara eğitim ve iş olanakları da sağlıyor." diye konuşan Prof. Dr. Yusuf, derneğin çalışmalarıyla dünyadaki yardım kuruluşlarına örnek olduğunu belirtti.