Endonezya'da Türk okullarının organize ettiği Endonezya Bilim Projeleri Olimpiyatı ISPO ile adeta bilim bayramı yaşanıyor. Olimpiyatların son gününde düzenlenen tören ile başarılı öğrencilere ödülleri verildi.

Ülkenin ilk ve en büyük bilim projeleri olimpiyatı olma özelliği taşıyan ve bu yıl yedincisi düzenlenen ISPO'da ödüller sahiplerini buldu. Endonezya'nın 23 eyaletine bağlı 120 şehrinden katılan toplam 700 projeden 123'ü finale kalmaya hak kazandı.

Finale kalan 123 projeden en iyileri ülkedeki önde gelen bilim adamları tarafından oluşan jüri üyeleri tarafından belirlendi. Bilim Projeleri Olimpiyatı'nda finale kalan projeler içerisinden ilk dörde girenlere törenle ödülleri verildi. Matematik, fizik, kimya, biyoloji, teknoloji, bilgisayar ve çevre dalındaki başarılı projeler ise uluslararası olimpiyatlarda Endonezya’yı temsil edecek.

Programa, ödül töreninin yapıldığı Tangerang Selatan şehri Valisi Rachmi Diany başta olmak üzere birçok önemli devlet yetkilisi ve seçkin davetli katıldı.

Ödül törenine yöresel kıyafetleri ile çıkan öğrenciler, salonda renkli görüntüler oluşturdu. Törende, Türk okullarında okuyan Endonezyalı öğrencilerin oluşturduğu Saman Dans Topluluğu gösterisi ise büyük beğeni topladı.

VALİ: TÜRK OKULLARI SAYESİNDE GENÇ NESLİMİZE İNANCIMIZ DAHA DA ARTIYOR

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya'da, en büyük problemlerden biri, kız çocuklarının eğitimine gereken önemin verilemeyişi olarak gösteriliyor. Endonezya'da faaliyette bulunan Türk okullarında okuyan kız öğrencilerin Bilim Projeleri Olimpiyatı ISPO'da almış oldukları başarılar ise Endonezya devleti ve halkının dikkatini çekiyor.

ISPO organizasyonuna katılan Tangerang Selatan şehri Valisi Diany, programdan çok etkilendiğini ve gördükleri karşısında çok duygulandığını ifade etti. Olimpiyatlarda özellikle kızların başarısına dikkat çeken Dainy, ''Türk okulları sayesinde genç neslimize, özellikle de kız çocuklarımıza olan inancımız daha da artıyor. Sizlere teşekkür ediyoruz.'' açıklamasında bulundu.

ISPO, Endonezya’nın ilk ve en büyük bilim projeleri olimpiyatı olması özelliğiyle dikkat çekiyor. ISPO ile yeteneklerini gösterme fırsatı bulan Endonezyalı öğrenciler, ülke adına uluslararası olimpiyatlara katılmaya hak kazanıyor.