IŞİD militanlarına karşı 6 devletin kurduğu koalisyon gücü, Irak'ın Kürdistan bölgesindeki Bneslawe askeri eğitim kampının resmi açılışını yaptı.

Erbil şehrine 10 kilometre uzaklıktaki kampta ABD, Hollanda, İngiltere, İtalya, Almanya ve Norveç’ten oluşan koalisyon gücü, Peşmerge'ye IŞİD’e karşı askeri eğitim veriyor. Askeri eğitim kampında ilk etapta 377 Peşmerge eğitim alıyor.

Askeri eğitim kampın resmi açılışı için düzenlenen törene Peşmerge Bakanı Mustafa Said Kadir, Peşmerge Eğitim Koordinasyon Başkanı Alman Albay Jurgen Bredtmann, Peşmerge Sözcüsü Halgurd Hikmet, koalisyon gücü ülkelerinden askeri temsilciler ile yetkililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Peşmerge Bakanı Kadir, Peşmerge'nin koalisyon güçleri ile aynı savunma hattında yer almasının önemine vurgu yaptı.

Kadir: "Her Peşmerge şunu bilmeli ki yanında 10 kurşun varsa 9'unu eğitimde harcaman lazım. Çünkü savaşta bir kurşun hayatını kurtarır. Şunu iyi bilmeniz lazım; savaşta kurşun ıskalama şansınız yok, burada öğreneceğiniz her şeyin hayati önemi vardır. Umarım tüm kalbiniz ve ruhunuz ile eğitimde bulunacaksınız."

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Peşmerge Eğitim Koordinasyon Başkanı Alman Albay Jurgen Bredtmann, Peşmerge'nin eğitim alma kabiliyetinden memnun olduğunu açıkladı. Bredtmann: "Peşmergeler çok özverili bir şekilde eğitim programına katılıyorlar. Her Peşmerge'nin çok motive bir şekilde eğitime katıldığına şahit oldum. Peşmerge'nin ön cephelerdeki zayıf noktalarını tespit ettik. Ona göre burada önlem almalarını tavsiye edeceğiz." şeklinde konuştu.

Albay Bredtmann, Erbil içinde 377 Peşmerge'ye eğitim verdiklerini, Duhok'un Atruş kasabasında ise 223 Peşmerge'ye daha eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan söz konusu kampta, Peşmergeler'in Haziran sonu itibariyle ağır silah eğitiminin sona ereceği bildirildi.