Irak'ta Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı illerde üç aydan beridir maaşlarını alamayan öğretmenler, dersleri boykot ederek parlamento binası önünde eylem yaptı.

Bağdat hükumetinin uyguladığı bütçe ambargosu nedeniyle, Kürt bölgesindeki ekonomik sıkıntı kendini her alanda göstermeye başladı.

Bölgesel Kürt Yönetimi, bölgede bulunan tüm memurların maaşını zamanında ödemeyince Erbil ve Süleymaniye illerinde ilk boykot öğretmenlerden geldi. 3 aydır maaş alamadıkları için boykot kararı alan öğretmenler, maaşlarının tamamı alana kadar derslerini boykot etmeye ve gösteriye devam edeceklerini belirttiler.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan öğretmen Sivan Muhammed, kendisi ile beraber çocuklarının da okulu boykot ettiğini söyledi.

Sivan, "Biz öğretmenler toplumun en fakir insanlarıyız. Ne kendimiz okullara gidebiliyoruz ne çocuklarımızı okutabiliyoruz. 3 aydır çocuklarımın harçlığını borç alarak verebiliyorum" ifadelerini kullandı.

Öğretmenler, Erbil'de parlamento binası önünde gösterisi yaptıktan sonra başbakanlık binasının önüne geçerek eylemlerine burada devam etti. Gösterinin yapıldığı parlamento ve başbakanlık binası önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Öğretmenler olaysız bir şekilde Başbakanlık binası önünden ayrıldı.

Bölgesel Kürt Yönetimi'nin sadece memur maaşlarını ödeyebilmesi için her ay 850 milyon dolarlık kaynak bulması gerekiyor.