Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Bosna-Hersek’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretin, dost ve kardeş Bosna-Hersek’le mükemmel seviyedeki ilişkilerin ve işbirliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik ortak iradenin en üst düzeyde teyidine imkân sağlayacağı belirtildi.

Erdoğan, Saraybosna'da Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi başkan ve üyeleriyle yapacakları görüşmelerin yanı sıra, Bosna-Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı üyelerini, Bakanlar Kurulu Başkanı ve yardımcılarını da kabul edecek.

Ziyaret kapsamında, Ziraat Bankası tarafından Bosna-Hersek için tahsis edilen 50 milyon Euro'luk uygun koşullu kredinin ilk kullanıcılarına ait projelerin imza töreni de Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek.

Ziraat Bankası'nın kredi programı Bosna-Hersek'te özellikle yatırım, iktisadi gelişim, istihdam ve üretimin artırılması, tarım, turizm, imalat sanayi ve ilgili hizmetler için kullanılacak. 10 yılda geri ödenecek kredi için faiz oranları ilk 12 ay için yüzde 3, 13-60 aylık süre için 3,5 ve 61-120 aylık süre için yüzde 4 olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Hünkâr Camii’nin açılışını da yapacak.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gücünü ortak tarih ve kültürden alan Türkiye - Bosna-Hersek ilişkileri, kardeşlik bağları temelinde gün geçtikçe daha da pekişmektedir. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman dost ve kardeş Bosna-Hersek’in yanında olmayı sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.