Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ABD'de 3 Müslümanın öldürülmesi noktasında özellikle Başkan Obama, Kerry ve Biden'ın şu ana kadar hiçbir açıklama yapmamış olması manidardır.” dedi

Erdoğan, Latin Amerika ülkeleri ziyaretinin son durağı Meksika'nın başkenti Meksiko'da, mevkidaşı Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Meksika'ya daha önce 2 kez başbakan olarak geldiğini hatırlatan Erdoğan, üçüncü ziyaretini ise Cumhurbaşkanı sıfatı ile gerçekleştirdiğini kaydetti. İki üllke arasındaki ekonomik ilişkilere değinen Erdoğan; " Göreve ilk geldiğimizde 12 yıl önce aramızdaki ticaret hacmi çok komikti. 1,2 milyon dolardı. Ama şimdi 100 kat arttarak 1 milyar 256 milyon dolara ulaştı. Kendileri ile mütabakat yaptık 2023'te hedefimizi 5 milyar dolar olarak belirledik." diye konuştu.

"SAYIN OBAMA'YA SESLENİYORUM"

'Sözlerimin sonunda bir konuyu ele almadan geçemeyeceğim' diyen Erdoğan; "Amerika’ya yakın olduğum için buradan ifade etmek gerekiyor. 3 Müslümanın öldürülmesi noktasında özellikle Başkan Obama, Kerry ve Biden'ın şu ana kadar hiçbir açıklama yapmamış olması manidardır. Bunlar terörist değil, bunlar 3 insan aileleri itibari Suriyeli Müslüman. Ben sayın Obama'ya sesleniyorum, neredesin başkan diyorum, Biden'a sesleniyorum neredesiniz diyorum. Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyoz, tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Siz bu tip olayda sessiz kalırsanız dünya da size sessiz kalacaktır. ve diyorum ki, dünya 5'ten büyüktür. Ölenlere rahmet diliyorum, öldüreni de lanetliyorum" dedi.