Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. Birleşmiş Milletler (BM)’nin yaptığı bir şey var mı? Şu anda biz bedel ödüyoruz. Ülkem şu anda Irak ve Suriye’den 2 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor” dedi.

Erdoğan, Meksika Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Matias Romero Enstitüsü’nde konuştu. BM’yi eleştiren Cumhurbaşkanı, “Sığınmacıların yemesi, içmesi, sağlığı herşeyi bize ait. Şu ana kadar insani yardımlar dışında yaptığımız yardımların 5,5 milyar dolar faturası var. Peki biz BM’den gelen para nedir? Gelen para 250 milyon dolar. Peki nerede o parası pulu çok olan ülkeler?” diye sordu.

“Nerede BM?” diye tepki gösteren Erdoğan, “Türkiye tek başına bu mücadeleyi veriyor. Aynı şekilde Lübnan, 1 milyon sığınmacı da orada var, ekonomik durumları ortada. El uzatılıyor mu? Yok. 500 bin sığınmacı da Ürdün’de. Uzanan el var mı, yine yok. Acaba koskoca Avrupa’da şu anda ne kadar Suriyeli var? 130 bin. Buna adil bir dünya denilebilir mi?” diye konuştu.

Avrupalıların ziyarete geldiklerinde kendilerini tebrik ettiğini dile getiren Erdoğan, “Paraya gelince para yok, sadece nasihat çekiyorlar. İşte Batı bu. Bizi üzen bu. Biz dürüstlük, samimiyet arıyoruz. Bizim gayri safi milli hasılamız ortadadır, onlarınki de ortadadır. ABD’nin ortadadır. Hani neredesiniz? Destek var mı, yok. Şu anda küresel sistemde söz sahibi tüm siyasi, ekonomik, sosyal kuruluşların daha adil, daha kapsayıcı, daha etkin bir temsil yapısına kavuşması gerekir” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, YURDA DÖNÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce 14 Şubat Cumartesi günü tamamlanacağı açıklanan Latin Amerika temaslarını bir gün erken sonlandırarak bugün yurda dönme kararı aldı.