Arnavutluk’u ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek Namazgah Camii'nin temelini attı.

Temel atma töreninde konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz ülkemizde bir paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşen bu yapıyı resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu örgütle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Dostumuz, kardeşimiz olan Arnavutluk’ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu biliyorum. Değerli kardeşim Nişani ile ve (Başbakan) Edi Rama ile de bu konuları görüştüm. Ve inanıyorum ki onlar da bu konuda gereğini yapacaklardır. Arnavutluk’taki hiçbir kardeşimin ve hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine, müsamaha göstermeyeceğine de inanıyorum. Bu konuda müsterih olunuz. Türkiye, TİKA’sıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla, Yunus Emre Enstitüsü’yle ve diğer kurumlarıyla bugüne kadar bu örgütün yaptığı işlerin katbekat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir.”

Bu arada, tercüman ‘müsterih’ kelimesini Arnavutçaya çevirmekte zorlandı.

Enver Hoca döneminde camiler ve diğer dinlere ait mabetlerin yerle bir edildiğini hatırlatan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ise Müslümanlara verdiği destek için Türkiye’ye teşekkür etti.

İki ülkenin diyanet işleri başkanının dua etmesinin ardından caminin temeli atıldı. Camide 5 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek.