Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Çin'in başkenti Pekin'e ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen özel uçak "TUR" ile Pekin'e gelen Erdoğan, yerel saatle 00.50 (TSİ 19.50'de) Pekin Uluslararası Başkent Havalimanı'na indi. Erdoğan havaalanında Çin Halk Cumhuriyeti Dışişlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Zhang Ming tarafından karşılandı. Karşılama töreninde Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Ali Murat Ersoy da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Pekin temasları sırasında eşi Emine Erdoğan ile beraber Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi eşlik ediyor.

Bu ziyaret Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı sıfatı ile Çin'e yaptığı ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Erdoğan, 2012 yılında dönemin başbakanı olarak Çin'e gelmiş ve yine başta Pekin olmak üzere Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nin baş şehri Urumçi ve finans merkezi Şanghay şehirlerinde resmi temaslarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu seferki ziyaretinin sadece 1,5 gün sürmesi bekleniyor.