Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Suruç katliamı Saray'a bağlı bir gladyo tarafından gerçekleştirildi." sözlerine ilişkin, "Bu, aslı astarı olmayan -kusura bakmayın biraz ağır olacak- terbiyesizce bir ifadedir. Bir defa Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs, 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir. Haddini bilsin." dedi.

Erdoğan, resmi temaslarda bulunduğu Pekin'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çin temaslarına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, ziyaretlerin çok verimli geçtiğini söyledi. Türkiye ile Çin arasında birçok alanda yapılabilecek şeylerin görüşüldüğünü anlattı. Ülkedeki birlik beraberliğe dikkat çektiğini kaydeden Erdoğan, "Temenni ederiz ki büyüyen Çin içerisinde Müslümanların da aldıkları yer buna göre doğru orantılı olarak devam etsin." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Suruç katliamı Saray'a bağlı bir gladyo tarafından gerçekleştirildi." şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine de Erdoğan, şu cevabı verdi: "Bu, aslı astarı olmayan -kusura bakmayın biraz ağır olacak- terbiyesizce bir ifadedir. Bir defa Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs, 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir. Şu anda da bakın hala, Avrupa'nın ve ABD'nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK'ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır. Zaten abisi malum, dağda yetişmiş, dağda bugüne kadar gelmiş olan bir kişi. Kendisi de fırsatı bulduğunda oraya kaçar. Zaten zaman zaman oradan malum talimatları alan tipler bunlar. Bir defa bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bugüne kadar ülkenin huzuru, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanı'na kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek, olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin, derim. Olay budur."