Bosna-Hersek’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna Havalimanı’nın geliştirilmesini tavsiye etti. Beraberindeki işadamlarının ‘seçilerek getirildiğini’ söyleyen Erdoğan, Türk müteahhit firmalarının Bosna’daki altyapı ve üstyapı çalışmalarına katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleriyle görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Bu ziyaret inanıyorum ki Türkiye ile Bosna-Hersek arasında yeni bir sıçramanın tohumlarını attığımız dönem olacaktır.” dedi.

Türkiye-Bosna-Hersek arasındaki ticaret hacminin 500 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirten Erdoğan, bunu daha da artırmanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

“Askerî alanda Türkiye-Bosna-Hersek arasında özellikle NATO sürecine yönelik desteklerimi sürüyor, sürecektir. Bu konuda en ufak bir taviz vermemiz söz konusu değil.” diyen Erdoğan, Bosna-Hersek’in AB’ye katılım sürecine de destek verdiklerini kaydetti.

KOBİ’lere yönelik 50 milyon Euro kredi vereceklerini belirten Erdoğan, Bosna’dan geçtiğimiz yıl 80 milyon dolarlık karkas et aldıklarını belirtti ve ticaret açığının yavaş yavaş kapanmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

TİKA’nın Bosna’da 700’e yakın proje gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, “Kültürel noktada ciddi zenginliklere sahip olan Bosna-Hersek paket turizm için ciddi bir çekim noktası oluşturabilir.” diye konuştu.