Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yaptığı ortak açıklamada, kendisinden 'genişlemeden sorumlu komiser' diye bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Juncker'le görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, 2002 Kasım seçimlerinden sonra kendisiyle Lüksemburg'da görüştüğünü hatırlattı. Erdoğan, "O günden bugüne AB sürecinde Türkiye'ye her zaman desteğini veren Sayın Juncker, şimdi de tabi genişlemeden sorumlu komiser olarak bu işin başında." dedi.

Jean-Claude Juncker, Avrupa Birliği Komisyonu'nun başkanlığını yürütüyor. Avrupa Komşuluk Politikaları ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser ise Johannes Hahn.

Terörle mücadeleyi bölgenin genelinde veren Türkiye'nin 2,5 milyon göçmene kabul ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bir ülke olmanın örneğini en güzel şekilde verdiğini vurguladı.

Bu akşam Avrupa Parlamentosu, AB Konseyi ve AB Komisyonu başkanlarıyla çalışma yemeğinde tekrar bir araya gelecek olan Erdoğan, yarın da Europalia festivalinin açılışına katılacak.