Kazakistan’a Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak üç günlük resmi ziyaret amacıyla Kazakistan'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkeden ayrıldı.

Astana’daki temaslarının ardından bugün beraberindeki heyetle Çimkent’e oradan da Türkistan şehrine geçen Erdoğan, Nazarbayev ile birlikte Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen cami açılışını yaptı. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni ziyaret eden Erdoğan’a fahri profesörlük unvanı verildi. Bu bölgede yaşayan Ahıska Türkleri ile görüşme yapan Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından verilen akşam yemeğine katıldı. Erdoğan ve beraberinde ki heyet daha sonra Çimkent’e hareket etti.
Çimkent Uluslararası Havalimanı’nda Erdoğan’ı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev uğurladı. Erdoğan ve beraberindekiler yerel saat ile 19.10’da TUR uçağı ile Türkiye'ye hareket etti.
Üç günlük ziyeret sırasında Erdoğan’a ; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin eşlik etti.