Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Almanya Sözcüsü Ulrike Gruska, Türkiye’deki yaşananlardan dolayı tedirgin olduklarını söyledi. Gruska, “1 Kasım seçimlerinden önce İpek-Koza holdingine ve ona bağlı olan medya organlarına kayyum atanması kabul edilemez. Seçimlerden haftalar önce gördük ki Türkiye’de önceki zamanlara kıyasla basın özgürlüğü daha da kısıtlanmış durumda.” ifadelerini kullandı.

Bu durumda Türkiye’nin AB’ye yaklaşmasını zor gördüklerini belirten Gruska, “Çünkü Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan basın özgürlüğünü ilgilendiren uluslararası standartlara müdahale etti. Erdoğan bir devlet lideri olarak kendine yönelik eleştirilere sabır göstermeli. Kendine itaat etmeyen muhabirleri vatan haini olarak ilan etmemeli." dedi.

Demokrasilerde gazetecilik mesleğinin nasıl icra edilmesi gerektiğine dair konuşan Gruska, "Bağımsız haberler yapmak her gazetecinin hakkı olmalı. Gazeteciler haberlerini istediği şekilde gazeteye yansıtabilmeli. Tabii halkı inciten ifadeler ve hakaret içeren ifadeler olmamalı. Gazeteciler ayrıca kendilerini koruyan kanunların olduğundan emin olmalılar." ifadelerini kullandı.