Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı, Abdullah bin Abdülaziz Âl Suud’un vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı.

Kralın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, "Merhuma Allah’tan rahmet niyaz ediyor; kardeş Suudi Arabistan halkına taziyelerimi iletiyorum." dedi.

Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Suudi Arabistan halkının refah ve kalkınmasına büyük hizmetlerde bulunmuş olan Kral Abdullah, İslam aleminin işbirliği ve dayanışmasını güçlendirme yolunda da önemli katkılarda bulunarak, başta Filistin meselesi ve Suriye’deki durum olmak üzere İslam dünyasının ve bölgemizin ortak sorunlarının çözümü için fevkalade gayretler sarf etmiştir.

Kral Abdullah’ın ayrıca, İslam dünyasının iki önemli şehri Mekke ve Medine’de yaptığı hizmetler Türkiye ve tüm İslam ülkelerince büyük takdir ve şükranla anılacaktır.

Türkiye olarak bizler, Kral Abdullah'ın görevde bulunduğu süre zarfında ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yönünde yaptığı eşsiz katkıları da daima şükranla hatırlayacağız.

Bu acılı günde, köklü kardeşlik ilişkilerimizin bulunduğu Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesine ve halkına milletim ve şahsım adına başsağlığı diliyor, en samimi taziyelerimi sunuyorum."