Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de, 13 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşme sonuçları bağlamında Rus doğalgaz kurumu Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile bir araya gelecek. Görüşmede Türk Akımı doğalgaz boru hattı masaya yatırılacak.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, basına yaptığı açıklamada Putin’in Gazprom başkanı ile bir araya geleceğini duyurdu. Peskov, “Pazartesi (bugün) Rusya Devlet Başkanı Putin, Gazprom Başkanı Miller ile görüşecek. Görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşme sonuçları ve diğer uluslararası projeler ele alınacak. Erdoğan’la görüşme sonuçları bağlamında Miller’in uzman düzeyinde özel görüşmeler yapması bekleniyor. Rusya Devlet Başkanı, görüşmede Gazprom başkanını dinleyecek” dedi.

Putin, Avrupa Oyunları’nın açılış töreni için gittiği Bakü’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la heyetler arası görüşme gerçekleştirmişti. Kremlin Sözcüsü Peskov, daha sonra görüşmenin içeriği ile ilgili bilgi vererek Putin ve Erdoğan’ın Türk Akımı başta olmak üzere temel enerji projelerini ele aldıklarını ifade etmişti. Mersin Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili teknik problemlerin değerlendirildiğini söyleyen Peskov, “Onlar nükleer santralin inşaatı ile ilgili teknik konuları masaya yatırdı. Bunlar büyük kapasiteli projelerde her zaman oluşan teknik problemler. Enerji alanında temel diğer projeler de müzakere edildi. Ukrayna başta olmak üzere uluslar arası sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulundular” diye bilgi vermişti.