Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile Yemen krizinin barışçıl yollarla çözülmesini ele aldıkları bildirildi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Navaz Şerif'i telefonla arayarak 45 dakika görüştü.

Görüşmede, Ortadoğu'daki durumun ele alındığı belirtilerek, "İki lider, kötüleşen durumun barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturulması için iki ülkenin çabalarına ivme kazandırması konusunda mutabık kaldı." denildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun Yemen'e müdahalesine destek verilmesiyle ilgili bir ifade yer almadı. Pakistan Parlamentosu, 5 günlük toplantıların ardından dün, bu müdahaleye İslamabad'ın katılmaması yönünde tavsiye kararı almıştı. Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğünün tehlikeye girmesi durumunda ise müdahale sinyali vermişti.

Erdoğan-Şerif görüşmesinin ardından yapılan açıklamada da bu yaklaşım tekrarlandı. Açıklamada iki liderin, Yemen'de Husilerin meşru bir hükümeti devrime hakkı olmadığını vurguladıkları aktarıldı. Liderler, Suudi Arabistan'ın toprak bütünlüğünün ihlali halinde ise iki ülkenin güçlü tepki vereceği uyarısını yaptı.

Pakistan Başbakanı Şerif'in Yemen'de barış için İslam ülkelerin liderleriyle irtibat halinde olduğu da belirtildi.