Avrupa Parlamentosu Liberaller ve Demokratları İttifakı Grubu’ndan (ALDE) Nathalie Griesbeck, İpek medya grubuna el konulmasıyla, "Erdoğan saltanatına muhalif sesleri susturmak için seçim öncesi tüm imkanları kullanıyor olduğunu apaçık gösterdiğini" söyledi.

AP Fransız Milletvekili Nathalie Griesbeck, "Erdoğan, kendi ülkesindeki muhalifleri duymak bile istemiyor. Medya tamamen onun emrinde. En so, geriye kalan birkaç adalet sevdalısı televizyon kanalının da uğradığı baskınlar, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı

"TÜRKİYE’Yİ TEHLİKELİ YOLA SÜRÜKLÜYOR"

Basın özgürlüğünün Avrupa ilkelerinin temel şartı olduğunu söyleyen Griesbeck, Türkiye’nin AB sürecinin de tehlikeli bir yola girdiğine işaret etti. AP Milletvekili, "Basın özgürlüğü şarttır. Türkiye zaten AB'ye üyelik sürecinde çok yavaş ilerliyor. Bu tip demokrasiye ve ifade özgürlüğüne darbe girişimleri, Türkiye'yi belirsiz ve tehlikeli bir yola sürüklüyor. Erdoğan, demokrasiyi ve kendi saltanatına muhalif sesleri susturmak için, seçim öncesi tüm imkanları kullanıyor. Koza İpek Grubu'na yapılan baskınlar bunun apaçık göstergesidir." ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.