Almanya’da erkek civciv katliamına son verilecek. Federal Tarım Bakanı Christian Schmidt umurtlamadıkları gerekçesiyle itlaf edilen binlerce erkek civcivi bu akıbetten kurtarmak için önümüzdeki ayın sonuna kadar bir plan hazırlanacağını duyurdu.

Bild gazetesine konuşan Bakan Schmidt “Plana ilişkin hazırlıklar son aşamasına geldi.” dedi. Bakan Schmidt bu açıklamayı yaparken hayvan hakları savunucuları kitlesel itlafın bir plan dahilinde değil hemen durdurulması gerektiğine yönelik taleplerini bir kez daha yineledi.

ALMANYA ÖNCÜ OLMAYI HEDEFLİYOR

Tarım Bakanı Christian Schmidt, “Almanya olarak yumurta üreticiliğinde hayvanları koruyan bir ülke olmak istiyoruz, bu konuda öncü olacağız.” şeklinde konuştu.

Schmidt, civcivlerin cinsiyetini daha yumurtanın içindeyken, doğmadan önce belirleyecek bir yöntemin geliştirildiğini, ilgili bilimsel araştırma projesinde önemli adımlar kaydedildiğini bildirdi.

HEMEN SON VERMEYE ÇAĞIRDI

Erkek civciv katliamına son verilmesi için yıllardır mücadele veren Hayvanları Koruma Birliği Başkanı Thomas Schröder de bir açıklama yaparak Federal Tarım Bakanı Christian Schmidt’i civciv katliamına çare bulmak için harekete geçtiğinden dolayı kutladı ancak herhangi bir plana gerek olmadığını belirterek civciv katliamına hemen son verilmesini istedi.

Schröder, "Milyonlarca civciv bir gün bile yaşamadan öldürülüyor. Nihayet soruna federal düzeyde çözüm bulunuyor. Konuşulanlar lafta kalmıyor. Bakan Schmidt’in açıklaması bizi çok memnun etti. Bakan sözünde durdu. şeklinde bir açıklama yaptı. Schröder, bakandan Mart sonunda kesin bir açıklama beklediğini dile getirdi.

Hayvanları Koruma Birliği Başkanı Thomas Schröder bir yandan bakan Schmidt’i girişiminden dolayı övdü ancak diğer yandan uyarmayı da ihmal etmedi. Schröder, "Bakanı desteklemeye hazırız. Ancak civciv katliamlarına son verilecek takvim konusunda yeni bir tartışma başlatılmasını reddediyoruz. Bakanının paskalya tatili başlamadan önce civciv itlafının yasaklandığını duyurmasını talep ediyoruz." dedi.

21 MİLYON CİVCİV ÖLDÜRÜLÜYOR

Tarım Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre Almanya’da 2004 ile 2013 yılları arasında her yıl 40 ila 46 milyon arasında civciv doğdu. Doğan civcivlerin 21 milyon kadarı erkek olduğu için hemen itlaf edilirken, dişi civcivler büyütüldü.

Almanya’da erkek civcivler canlı canlı doğrama makinesine atılarak öldürülüyorlar. Öldürülen civcivlerin bir kısmı hayvan yemi olarak işleniyor. Yavru civcivlerin bir kısmı da karbondioksit gazı verilerek katlediliyor. Gazla boğularak öldürülen civcivler bazı hayvanat bahçelerinde başka hayvanlara yem oluyorlar.