Azerbaycan Ermenistan sınırında bir Ermeni asker firar ederek Azerbaycan'a sığındı. Elinde beyaz bir bez parçası ile cephenin Azerbaycan tarafına geçen Ermeni Silahlı Birlikleri'ne mensup Andranik Qriqoryan'ın görüntüleri kameralara yansıdı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı (ASB), yayınladığı bildiriyle olayı doğrulamakla birlikte Qriqoryan'a uluslararası hukuk normları esasında davranıldığı bilgisini verdi.

ANLAMSIZ YERE ÖLMEK İSTEMİYORUM

Ermeni Askeri Qriqoryan, basına yansıyan görüntülü ifadesinde anlamsız boş bir amaç uğrunda ölmek istemediği için teslim olmaya karar verdiğini bildirdi. Ermenistan'ın Martuni ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu bildiren asker, birliğinden başka bir askerle birlikte firar ettiğini, diğer askerin akıbetini ise tam olarak bilemediğini söyledi.

Qriqoryan, firar kararı vermesine Dağlık Karabağ bölgesindeki askeri birliklerde yaşanan sıkıntıların sebep olduğunu, askerlerin mühimmat, gıda ve ilaç konusunda büyük problemler yaşadığını söyledi. Andranik Qriqoryan, ordu içerisinde Karabağlı Ermeniler ile Ermenistanlı Ermeniler arasında sürekli çekişmelerin söz konusu olduğunu da sözlerine ekledi.